perjantai 26. syyskuuta 2014

Kotikylpylä: Itsetehty kuorinta & kasvonaamio

Jäähyväiset on jätetty menneelle kesälle sekä sen yöttömille öille ja auringon paahteelle. On tullut aika ottaa vastaan saapunut syksy. Vuodenaikojen vaihde on aina uuden alku, ja edessä on usein uusia kujeita. Iloitse niistä sekä syksyn mukanaan tuomasta luonnon väriloistosta. Spontaanin ja vaihderikkaan kesän jälkeen arki on pikkuhiljaa palannut omiin rutiineihinsa. Uusien asioiden sekä arjen haasteiden keskellä on tärkeää huolehtia omasta jaksamisestaan. Ota siis aikaa itsellesi. Olet sen ansainnut. Helli niin kehoa kuin mieltä omassa kotikylpylässäsi. Mikä olisikaan mukavampi tapa rentoutua pitkän päivän jälkeen tai aloittaa viikonlopun vietto? Hemmotteluhetkesi toteuttaminen on helppoa. Sinun tarvitsee vain puuhastella puhtailla luonnon raaka-aineilla, joita voit löytää keittiön kaapeistasi. Omien kauneudenhoitotuotteiden väsääminen on jo itsessään hyvin terapeuttista puuhaa, puhumattakaan niiden hyvää tekevistä vaikutuksista. Alla ohjeet oman kuorinnan ja kasvonaamion valmistamiseen.


Kahvikuorinta
Kun syksyn synkkyys laskeutuu, on keksittävä keinoja pirteänä pysymiseen. Kahvikuorinta kirkastaa ja pehmentäää ihoasi. Lisäksi kahvintuoksuinen kuorinta piristää mieltäsi samalla tavalla kuin kupponen kofeiinia.

2 dl hienosokeria
1 dl jauhettua luomukahvia
1 dl kookoshiutaleita
1-2 tl kaakaojauhetta
1-2 tl raastettua appelsiininkuorta
2 dl manteliöljyä

Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Mene lämpimään suihkuun ja hiero koko keho suihkun jälkeen kahvikuorinta-aineella. Anna sen vaikuttaa muutaman minuutin ajan ja huuhtele sitten pois. Nauti puhtaasta ja sileästä ihosta. Kuorinta-aine säilyy puoli vuotta.



Omenaposki -kasvonaamio
Vaikka tämä ohje muistuttaakin enemmän omenakakun reseptiä, tulee siitä virkistävä ja ihohuokosia supistava suloinen kasvonaamio.

1 pieni omena
1 liotettu aprikoosi
1 rkl kurpitsansiemeniä
1 rkl hunajaa
1 munanvalkuainen

Raasta omena ja pilko aprikoosi. Laita kaikki ainekset astiaan ja soseuta tasaiseksi. Levitä naamio puhdistetuille kasvoille ja anna vaikuttaa ainakin 10 minuuttia. Huuhtele se sitten pois haalealla vedellä.


Tehdäksesi hetkestä täydellisen, sytytä kynttilöitä tuomaan tunnelmaa pimenevään syysiltaan. Ota kuppi lämmittävää yrttiteetä sekä viltti ja villasukat kaveriksesi. Istu kasvonaamion vaikutusajaksi nauttimaan olostasi sohvan tai nojatuolin nurkkaan. Silloin tällöin on hyvä pysähtyä lataamaan akkuja arkea varten, etenkin näin syksyllä, kun aurinko on vähemmän luonamme antamassa energiaa. Luonto uinuu kohti talvilepoaan. Muista sinäkin huolehtia riittävästä levosta ja pidä itsesi lämpimänä!

Nautinnollisia hemmotteluhetkiä kotikylpylääsi! 


(Reseptit: Lisen Sundgren - Ihana Kotikylpylä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti