tiistai 24. maaliskuuta 2015

Ayurveda-lääkärin terveyskonsultaatio

Natural Beautyssa jo usean vuoden säännöllisesti vieraillut ayurveda-lääkäri Pardaman Sharma tekee henkilökohtaisia terveyskonsultaatioita asiakkailleen. Pitkään Suomessa ayurvedaa harjoittaneella Sharmalla on vankka kokemus ayurvedan oppien soveltamisesta suomalaiseen elämänmenoon ja ruokavalioon. Tietoisuus ayurvedasta kasvaa jatkuvasti, ja ajat terveyskonsultaatioon täyttyvätkin usein hyvin nopeasti. Aihe on kovin ajankohtainen ja kiinnostava, joten päätin avata sitä jälleen lisää myös tänne blogin puolelle! Tässä postauksessa siis vastaus usein kysyttyyn kysymykseen: Mitä terveyskonsultaatio pitää sisällään? 


Ayurveda-lääkärin vastaanotolla käyminen on hyvin erilaista verrattuna perinteiseen lääkärillä käyntiin. Seesteisen rauhallisessa tilassa tapahtuva henkilökohtainen konsultaatio kestää ensimmäisellä kerralla noin tunnin. Sen pääpointtina on tietenkin ayurvedisen kehotyypin selvittäminen. Diagnoosi perustuu ayurvedassa kolmeen peruspilariin, joita ovat pulssiluenta, tarkkailu ja haastattelu. Pulssi on jokaisella kehotyypillä omanlainen ja se kertoo paljon informaatiota kehon tilasta. Ayurveda-lääkäri lukee pulssin lempein ottein ranteestasi. Tarkkailulla tarkoitetaan ayurveda-lääkärin tekemää yleisen olemuksesi sekä esimerkiksi ihon ja silmiesi huomiointia, jotka paljastavat myös paljon kehostasi, kuten myös täsmentävä haastattelu. Kun olet saanut tietoon oman kehotyyppisi, saat myös kattavat ohjeet sen tasapainottamiseen. Ohjeet sisältävät selkeät listaukset kehotyypillesi sopivista ja epäsopivista ruoka-aineista, ohjeen oman jooga-asanan tekoon sekä neuvot oikeanlaiseen, tasapainottavaan vuorokausirytmiin. Ensimmäisessä konsultaatiossa ayurveda-lääkäri kertoo myös hieman ayurvedan pääperiaatteista, mikäli ne ovat sinulle vieraita. Samalla hän käy läpi sitä, miksi tietynlaiset asiat sopivat kehotyypillesi ja toiset taas eivät. Sinulla on myös hyvin aikaa esittää mieltäsi askarruttavia kysymyksiä aiheesta tai kehosi tilasta. Ensimmäinen konsultaatio on siis kestoltaan pitempi verrattuna seuraavaan käyntiin, joka tapahtuu puolessatunnissa. 



Ayurveda-lääkärin vastaanotolla olisi suositeltavaa käydä välillä tarkastuttamassa kehon tilannetta, esimerkiksi kolmen kuukauden kuluttua ensimmäisestä konsultaatiosta. Seurantakäynnillä saa hyvää tietoa kehon tasapainottamisen onnistumisesta sekä mahdollisista lisähuomioista. Itsellenikin seurantakäynti on osoittautunut varsin tarpeelliseksi. Olen kehotyypiltäni vata-pitta, ja minun tulee pääsääntöisesti noudattaa vataa tasapainottavia ohjeita. Pieni pittaosuuteni oli kuitenkin päässyt alkuvuodesta nousuun ja sain iho-oireita, joten minun tulikin siirtyä hetkeksi noudattaman pittan ohjeita. Kun tietää oman kehotyypin sekä sen heikkoudet ja vahvuudet, voi tietoisesti vaikuttaa valinnoillaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä ennaltaehkäistä monenlaisia vaivoja. Ayurvedassa terveys onkin jatkuvaa hyvinvointia, eikä vain hetkellistä oireettomuutta. Tätä kaikkea voin vain lämmöllä suositella!


Ayurveda-lääkäri Pardaman Sharman tulevat konsultaatioajat näet aina hoitolamme kotisivuilta. Lisätietoja aiheesta löydät myös Sharman ayurveda hyvinvointikeskus Suryan sivuilta. Voit myös tutustua lisää ayurvedaan sekä kehotyyppeihin blogimme aiemmissa postauksissa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti